Bilde 025
Journaler etter Oppegård formannskap. Foto: Folloarkivet

Denne bloggen skrives av Folloarkivet og lanseres i forbindelse med Oppegård kommunes 100-års jubileum i 2015. Gjennom ulike blogginnlegg vil du kunne lese om utvalgte deler av kommunens historie slik den fremstår i arkivene. Da kommunen ble utskilt fra Nesodden i 1915 ble det stilt spørsmål om så få innbyggere var i stand til å drive en egen kommune. Svaret på dette gjenspeiles godt i arkivene.

Mange av Oppegårds arkiver er ennå ikke ordnet og avlevert til oss, og er dermed ikke tilgjengelige for bruk. Denne bloggen tar utgangspunkt i det vi har mottatt, men i noen av innleggene har vi også sett på uordnede arkiver hos kommunen. Bruken av disse vil fremgå i en note nederst i innlegget. Informasjon om våre arkiver og kataloger finner du på nettsidene. Katalogene publiseres også i den landsomfattende søketjenesten Arkivportalen.

Bloggen er åpen for alle. Vær oppmerksom på at det du skriver her kan leses av alle som besøker siden. Upassende kommentarer vil bli fjernet. Kommentarer med informasjon som anses arkivverdig eller er av spesiell interesse kan bli journalført.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Forsidebilde: Møtebøker etter Oppegård herredsstyre og formannskap. Foto: Folloarkivet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s